محمد مير شکرايي بر خود باوري هويت روستاي ابيانه تاکيد کرد و گفت: هر يک از عناصر روستاي ابيانه هويت ساز است و مي تواند زيستگاهي را ارزشمند کند.
در ادامه اين نشست عظيمه رياحي دهکردي با اشاره به اين که تاريخي که در ابيانه زنده است ما را بر آن داشت تا جهاني باشيم اظهار داشت: پنج مورد براي ثبت جهاني وجود دارد که اگر هر روستايي يک ويژگي آن را داشته باشد به ثبت جهاني مي رسد که خوشبختانه ابيانه چهار مورد از موارد مورد اشاره را به خود اختصاص داده است.
به گفته اين کارشناس ميراث فرهنگي :در هر سال ،يک بارهر روستاي قديمي به ثبت جهاني مي رسد و ما در حال حاضر منتظر هستيم تا نوبت به ابيانه برسد.
درادامه اين نشست رئيس پيشين سازمان ميراث فرهنگي با مطرح کردن سوالي مبني بر اينکه آيا ابيانه شهر است يا روستا افزود: هر جا که در آن تمدني وجود داشته باشد، خواسته يا نا خواسته نام شهر را بر آن گذاشته مي شود، بنابراين در يک روستا با نوعي فرهنگي مواجه هستيم که آن را بايد نهاد فرهنگ روستايي ناميد.
سيد محمد بهشتي با اشاره به ارزش عملکردي روستا گفت: در روستا مکان هايي وجود دارد که داراي تمدن هستند ،ارزش عملکردي نيز دارند، از زبان نيز استفاده عملکردي نمي کنند چراکه زبانشان حامل پيام هاي ديگري است
اين کارشناس ارشد معماري بر شهر بودن ابيانه تاکيد کرد و گفت: از ويژگي هايي که ممکن است روستايي به شهر تبديل شود داشتن مسجد است که در ابيانه نيز وجود دارد که اين مسجد بيش از هزار سال قدمت دارد .
وي در پايان تاکيد کرد: :درحال حاضر شواهدي در دست است که دلالت بر شهر بودن ابيانه دارند از سويي ديگر بر اساس مطالعات باستان شناسي و فرهنگي صورت گرفته، مي توان شهر بودن ابيانه را ثابت کرد./120
انتهای پیام/